Barion Pixel

Tévhitek és az igazságok

A műkörmösök élete nem csak játék és mese. Bár sokan azt gondolják, hogy egész nap csak körmöket reszelünk és festünk, de sokkal többről van szó. Varázsolunk is, igaz nem mindig, de ha szükség van rá akkor, bizony azt is megtesszük.

Egy extrémen rágott körömből, ha a vendég kéri képesek vagyunk nagyobb körmöt is készíteni. De a téves “legendákat” is eloszlatjuk. Amiket lentebb felsorolok. Tanácsadók, pszichológusok és barátnők is vagyunk. Legalábbis addig biztosan, míg a körmödön dolgozunk. Éppen ezért olyan összetett a munkánk. Bár sokan azt gondolják, hogy otthon magának is megtudja csinálni. De ez nem egészen van így. Nem akarom senki lelkesedését elvenni, de nem minden esetben javasolt az, hogy magadnak csinál otthon. Sajnos sok esetben pont ezek a próbálkozások juttatják a vendégeket oda, hogy nagy kárt tesznek a körmükben. Amit jó esetben mi körmösök rendbe tudunk hozni. Tudom, hogy valahol el kell kezdeni ( én is otthon kezdtem), pont ezért ha magadnak is csinálod az előkészítő folyadékokat ajánlom a figyelmedbe.

Most pedig néhány tévhit és az igazság.

1. “A műkörmöt néha szüneteltetni kell, hogy a körmünk tudjon piheni és lélegezni.”

Ez abszult téves. A körömlemez egy elhalt kreatinos szaruréteg. Ezért sem pihennie pláne “lélegeznie” nem kell. (Nincsen tüdeje a körömnek).

2. “A műköröm tönkreteszi a körmöt és elvékonyítja.”

Ez abban az esetben igaz, ha már az építés során sem volt szakszerűen előkészítve a köröm vagy túl lett a szaruréteg reszelve. Ilyenkor a köröm ténylegesen elvékonyodik a köröm, de ez a nem megfelelő előkészítés hibája. Ilyen esetben szoktuk ajánlani, hogy addig “pihentesse” míg az elvékonyodott rész le nő. De a szakszerű műkörömépítés után nem kell attól félni, hogy az eltávolítás során maradandó sérülés keletkezik.

3. “ A nagy műkörömben semmit se lehet csinálni.”

Mert miért nem? Egy megfelelő kialakítású műkörömmel mindent ugyan úgy lehet csinálni. A célunk az, hogy természetes érzést adjon a viselőjének.

4. “A műköröm idegennek érződik.”
 
Ez úgy igaz, hogy akinek előtte nem volt műkörme annak az első néhány nap (maximumnap) olyan idegen érzést kelt. De amint megszokja az ember a műkörmöt, utána ugyan olyan mint a saját köröm. (Nekem kb 2 éve van műkörmöm és már, el sem tudnám képzelni azt, hogy milyen nélküle az élet).
 
5. “ A műköröm alatt betud a köröm gombásodni.” Ez szintén nem igy megy. Egy szakszerűen elkészített köröm teljesen a körömlemezhez illeszkedik. Ami azt jelenti, hogy nem juthat be a kettő köröm közé víz, így nem tud gomba megtelepedni. Akkor gombásodhat a köröm, ha a természetes körmünk és az épített köröm között víz vagy nedvesség reked meg. Ekkor kezd a gomba megtelepedni és ettől gombásodik a köröm. De sérült körömlemez esetén is gombásodás alakulhat ki, vagy olyan mértékű sérülés, ahol a kórokozó könnyedén betud jutni. És az utolsó amire imádok válaszolni.
 
6.“Annyira sok körmös van, nem félsz, hogy nem lesznek vendégeid. Tudod, mert a többi körmöshöz átmennek.” Nem nem félek, mindig lesznek olyan lányok, hölgyek akik csináltatnak ilyen vagy olyan körmöt. Szóval minden körmösnek lesz elég vendége, ha jól dolgozik. Nem ellenségek vagyunk, hanem kollégák. Miért kellene a másikat bántani? Ő is megtette azt az utat mint én. Inkább segítünk egymásnak és megbeszélni a tapasztalatokat, hogy tudjunk fejlődni. Az pedig, hogy máskihez megy, azt kétlem. Ha jól dolgozol és megfizethető a munkád, kedves vagy az ügyfelekhez és lépést tartasz a változásokkal/új technikákkal, akkor nem mennek át más körmöshöz. Amit viszont nem szabad elfelejteni az az, hogy mindenki kezdte valahol, mindenkinek van hová fejlődnie és nem ellenségek vagyunk, sokkal inkább kollégák.
 
Shopping Cart
Scroll to Top